Ik ben Gunter Hermans en loop al jaren met het idee om van start te gaan met een pluktuin en dit op een stukje grond dat gelegen is achter het huis van mijn ouders. Na 4 jaar heb ik eindelijk de koe bij de hoorns gevat en ben ik gestart in bijberoep met het inrichten van een pluktuin.

Er kwam heel wat bij kijken waardoor ik uren spendeerde om het grasveld om te toveren tot een rustgevende pluktuin, waar de honingbijtjes, oorwormen, mieren, lieveheersbeestje, vlinders,... een tweede thuis hebben gevonden. Mijn droom is sinds 2023 uiteindelijk werkelijk geworden mede dankzij de vele helpende handen van mijn gezin, familie en vrienden, waardoor ik nu mezelf eigenaar kan noemen van de eerst pluktuin te Opwijk nl: "Pluk je B(l)ij".

Wat houdt Pluk je B(l)ij nu in?

Pluk je B(l)ij is een startende kleine onderneming gelegen langs een wandelweg in de Broekstraat te Opwijk dat zich toelegt op het creëren van een unieke pluktuinervaring midden in de natuur en voor mensen van alle leeftijden. Mijn passie voor tuinieren en de natuur is de drijvende kracht achter mijn bedrijf. Ik probeer onze pluktuin te onderhouden met het oog voor de natuur en zo terug de mensen kennis te laten maken met de korte keten waardoor de kosten opmerkelijk lager liggen dan in een bloemenzaak.

Samen met mijn vrouw en 2 kinderen streven we ernaar om een warme, stille, unieke en gastvrije omgeving te bieden waar iedereen kan genieten van de prachtige natuur en het plezier van het zelf plukken van bloemen.